BlackWhite

I november 2020 följde vi en fotograferingsresa, utöver det vanliga, till det episka landskapet i Nordnorge. Ett litet team bestående av fyra svenskar gav sig ut på äventyret för att komma i närkontakt med späckhuggare. Den ultimata drömmen var att fridyka tillsammans med valarna i deras naturliga livsmiljö och att fånga det på bild. Tack vare handskar från Jokasafe® för arktiska förhållanden, blev resan framgångsrik. En av teammedlemmarna, Linus Svensson, ville dela sin användarupplevelse av Jokasafe®-handskar under den fantastiska resan. Han föredrar att arbeta med produkter som han vet är av hög kvalitet och håller händerna varma och torra.

” Landskapet var helt fantastiskt. Till en början låg det inte jättemånga fiskebåtar ute, så det var inte trångt alls. Det var nästan bara vi, havet och valvarna. Vi kunde njuta av landskapet innan vi började fotografera. I tuffa miljöer är det väldigt viktigt att ha bra handskar, eftersom händerna spelar en stor roll när man ska vara snabb i att trycka av för att fånga det som händer.”

”Vi använde oss också av flera drönare. Jag blev glatt överraskad över Jokasafe®-handskarna, eftersom vi hade använt dessa handskar tidigare. Det var lätt att ta av JokaTherm-handskarna när man behövde vara mer noggrann och få grepp om drönaren. Handskarna fungerade väldigt bra. De var även skyddande, för ibland när man lyfter fingret för högt skyddar handskarna också fingrarna. Vi råkade inte ut för några olyckor med fingrar i år. Det har varit ett nöje att använda era handskar. ”