Boliden XO

Boliden Kokkola, Europas näst största zinkfabrik, tillverkar både ren zink och zinkprodukter för olika industriers behov. På zinkfabriken får säkert arbete inte äventyras under några omständigheter. Zinkfabriken i Karleby förlitar sig på kvaliteten och säkerheten hos skyddshandskarna från Jokasafe® genom att använda handskar av JokaXO-modellen i processarbetet, t.ex. vid provtagning och hantering och där händerna kommer i kontakt med syralösningar. Handskarna skyddar mot syralösningar som kan ha fastnat på aluminiumkatodernas yta i samband med processen.

Boliden Kokkola

Ateno är ett företag som specialiserar sig på laser- och fiberskärning av stål samt vattenskärning och tillverkar delar till verktygsmaskiner, industrin och byggsektorn. Arbetet är millimeterexakt och därför är det viktigt med handskar som inte bromsar arbetet. För att skydda arbetarnas händer i samband med CNC- och manuell bearbetning, har Ateno introducerat vatten- och oljeavvisande Xcellent 18-009-nitrilbeständiga skyddshandskar. Handskarna har visat sig särskilt effektiva vid hantering av oljiga ståldelar. Tack vare den grova ytan i handflatan, glider stålet inte ur greppet och händerna förblir torra och rena.

Ateno Oy

BlackWhite

I november 2020 följde vi en fotograferingsresa, utöver det vanliga, till det episka landskapet i Nordnorge. Ett litet team bestående av fyra svenskar gav sig ut på äventyret för att komma i närkontakt med späckhuggare. Den ultimata drömmen var att fridyka tillsammans med valarna i deras naturliga livsmiljö och att fånga det på bild. Tack vare handskar från Jokasafe® för arktiska förhållanden, blev resan framgångsrik. En av teammedlemmarna, Linus Svensson, ville dela sin användarupplevelse av Jokasafe®-handskar under den fantastiska resan. Han föredrar att arbeta med produkter som han vet är av hög kvalitet och håller händerna varma och torra.

” Landskapet var helt fantastiskt. Till en början låg det inte jättemånga fiskebåtar ute, så det var inte trångt alls. Det var nästan bara vi, havet och valvarna. Vi kunde njuta av landskapet innan vi började fotografera. I tuffa miljöer är det väldigt viktigt att ha bra handskar, eftersom händerna spelar en stor roll när man ska vara snabb i att trycka av för att fånga det som händer.”

”Vi använde oss också av flera drönare. Jag blev glatt överraskad över Jokasafe®-handskarna, eftersom vi hade använt dessa handskar tidigare. Det var lätt att ta av JokaTherm-handskarna när man behövde vara mer noggrann och få grepp om drönaren. Handskarna fungerade väldigt bra. De var även skyddande, för ibland när man lyfter fingret för högt skyddar handskarna också fingrarna. Vi råkade inte ut för några olyckor med fingrar i år. Det har varit ett nöje att använda era handskar. ”

HakiPå bilden ser vi Péter från institutet testfiska för att undersöka storleken och hälsotillståndet hos fiskar på HAKI i Szarvas. ”Handskarna ger ett fantastiskt grepp om nätet och fisken.”

HAKI,
Forskningsinstitutet för fiske och jordbruk
Szarvas, Ungern

Mallaskosken Panimo

”I vårt bryggeri använder vi Jokasafe-handskar bland annat när vi rengör behållarna som vi använder för jäsning. Bästa handskarna för det jobbet är från Jokasafe.”

Jyrki Ojaluoma,
Brewmaster

Mallaskoski Bryggeri

 

 

Hilamet

Hilamet Oy är ett finskt företag som erbjuder värmebehandlingstjänster. Hilmet specialiserar sig på induktions- och sätthärdning och nitrering samt glödgning och borstning.

”Vi använder JokaOiler 35SP-handsken vid t.ex. induktionshärdning. De håller bättre än konkurrerande
produkter. Handskarna ger ett fantastiskt grepp om torra stålstycken och har ett minst lika bra grepp om
våta stycken som konkurrerande produkter.”

Hannu Kangas,
Produktionschef

Hilamet Oy

A Passage Through Ice Segelexpeditionen 'A Passage Through Ice' blev den första segelbåten någonsin att korsa det ökända M’Clure-sundet i kanadensiska Arktis 2012. De seglade över polcirkeln utanför Alaskas kust för att korsa den mest nordliga passagen någonsin med en segelbåt.

Det internationella expeditionsteamet bestod av Edvin Buregren, Nicolas Peissel och Morgan Peissel och de tillbringade tre månader till havs på en 31-fots båt som seglade från Newfoundland i Kanada till Grönland genom kanadensiska Arktis för att spåra det försvinnande arktiska istäcket och öka medvetenheten kring klimatförändringarna.

Teamet använde JokaSafe-handskar och -vantar under expeditionen. Handskarna höll händerna varma och torra i de tuffa förhållandena.

”Arktis smälter oroväckande snabbt, vilket är ett tydligt bevis för vår disharmoni med planeten. Genom att segla denna nyligen öppnade rutt hoppas vi att vår expedition kan bidra till att öka uppmärksamheten kring klimatförändringar och ändra människors attityd. Tanken med att segla över ett historiskt vattenområde som traditionellt sett varit fruset är att det ska vara ett tydligt visuellt exempel på hur mycket polaris som faktiskt försvinner.”

Lauri Mäkinen

”Vi fiskade ihop med flera andra båtar mellan Sverige och Bornholm i det kalla vårvädret. Handskarna höll händerna torra och varma och passade alla i båten perfekt. Handskarnas yta gav oss ett bra grepp om fisken och jag fick ett riktigt bra grepp om skopan och lyftkroken. När jag halade in laxen tog jag av handsken för att känna fisken bättre, men på det stora hela var de riktigt varma.”

Lauri Mäkinen,
Trålfiskare

 

Teemu Iso-PellinenTransportföretaget Ari Iso-Pellinen har en avfallsbil, lastväxlare och vägtransportfordon i västra Finland. Teemu Iso-Pellinen har använt JokaTherm-tumhandskar i flera år. ”De här är de bästa arbetshandskarna”, säger han. ”Jag fryser aldrig om händerna och ingenting tränger igenom handskarna. JokaTherm är den varmaste handsken någonsin!”

Teemu Iso-Pellinen,
Avfallstransportör

Power Oil/Kuljetusliike Jari Välikangas Oy levererar Neste-bränslen tryggt och tillförlitligt till företag, lantbruk och privatpersoner i södra Österbotten, Mellersta Österbotten, Österbotten och Mellersta Finland. Nyckelordet är snabba leveranser inom den överenskomna tidsramen. Med sin professionella personal och moderna transportutrustning, säkerställer Power Oil trygga bränsleleveranser till alla kunder. Förarna vid Power Oil använder JokaOiler35SP-handskar och JokaOiler-vantar under sina bränsleleveranser: Handskarna passar perfekt på händerna och de är lätta att ta av och på.

Jari Välikangas,
Verkställande direktör

Power Oil Jari Välikangas Oy

”Vi har använt handskar från Jokasafe i över 20 år. Handskarna ger ett utmärkt grepp om både fiskar och fiskenät. Vi använder handskarna både när vi fiskar med ryssjor och vintertid när vi fiskar med nät under isen. Vintertid använder vi JokaTherm-vantar och på sommaren använder vi främst JokaTop-modellen”

Bild: www.kivikangas.fi I länken kan du läsa mer om vinterfisketips!

Tarmo Tolvanen,
Vendace Ky

www.hoitokalastus.fi

 

Underwater welding jokasafe web

"Vi har använt vantar och handskar från Jokasafe som skyddshandskar för dykdräkter sedan 80-talet. Baserat på 35 års erfarenhet kan jag säga att Jokasafe-handskarna har visat sig vara de bästa på marknaden!"

Jukka Teleni,
VD 

Oy Baltic Divers Ltd

"Vi odlar saltgurka i Michigan, USA och jag är väldigt förtjust i dessa JokaTherm-vantar. Vi arbetar utomhus under olika väderförhållanden. Vintertid är det kallt och fuktigt. Vantarna är det första paret vantar som vi upptäckt håller händerna torra och varma. Jag använder vanligtvis två par handskar per vinter, eftersom mitt arbete är väldigt påfrestande för arbetskläder och -handskar. Mina arbetskamrater är också väldigt förtjusta i dessa handskar!"

Richard Schott,
Michigan, USA