Blogi

Hienoa kun saa matkustaa!  

Näin moni sanoo minulle, kun kuulee vienti- ja myyntimatkoistani.
Pelkkää lomailuahan se työmatkustaminen tosiaankin on.

Tässä pikku maistiaisia tämän vuoden vientimatkojen glamourista.

Case 1:

"Illalla ehtii sitten syömään! eli 21 tunnin päivä currywurstilla"

Herätys klo 4.00 ja ajo Vaasaan, auto parkkiin ja check-in koneeseen, joka lähti kuudelta. Tukholmaan, siellä pieni odotus ja Münchenin koneeseen, mutta…meneekin ylimääräinen tunti odotellessa koneen lähtöä. ”Tiukalle menee” ajatellen koneessa Rooman lentoa Saksasta. Lopulta laskeudutaan 10 minuuttia ennen Rooman koneen lähtöä. Bussikuljetus vielä koneesta ja bussia ei näy ei kuulu. Viesti kännykkään, sinut on siirretty seuraavaan koneeseen eli 5 tuntia odotusta luvassa.

Kettuuntuneena kentälle, mutta takaisin työmoodiin läppäri auki ja töihin. Sähköpostia, puheluita ja asioita eteenpäin. Hotelliin ilmoittelua, etten ole paikalla vastaanoton ollessa auki. Odotellessa lounaaksi Currywurst-annos kentällä pienellä oluella.

Illalla odottaa vielä vuokra-auto Roomassa kohti Pisaa.

Lopulta iltakoneeseen ja Roomaan, siellä sitten tunti laukun odottelua. Kahdeksalta illalla etsimään vuokra-autoa. No, siellä Fiat upgreidattu bemariksi. Mutta paikalla jossa auton pitäisi olla onkin Alfa Romeo. takaisin vuokraamon tiskille ja kysymään missähän auto mahtaa olla. Vuokraamon kaveri lähtee kulkemaan ympäri parkkihallia napsutellen avaimia. Noh, olisin tietysti voinut itsekin tuon tehdä. Lopulta auto löytyy ja Italian mustaan sateiseen yöhön kohti Pisaa puoli yhdeksän maissa, reilu 300 kilometriä edessä uudella 318-mallilla. Lopulta puolen yön maissa hotellissa, jonka henkilökunta jätti ystävällisesti avaimet jemmaan minulle. Hotellin ovi auki ja avaimilla lukkoon ja nukkumaan. Ajatus, että illalla ehtii syödä ei aivan toteutunut. Noh aamulla aamupalaa sitten. Kevyt 21 tunnin päivä takana currywurstilla…

Aamulla puoli seitsemän aikaan hälytys päällä hotellissa, pilli ulvoo kuin viimeistä päivää. Palohälytys? Vaatteet päälle ja pihalle, muut ei puhu kuin Italiaa ja levittelee käsiään.

Lopulta selviää, että syypää olin minä, ovea ei olisi saanut laittaa avaimella lukkoon, aikaiset lähtijät yrittivät avata oven ja aiheuttivat hälytyksen! Ne yöunista, hieman odotusta, että aamupala aukeaa sähköpostien tsekkaus ja kohti ensimmäistä tapaamista noin 40 km:n päähän…

Case 2.

"Paita sileäksi hotellissa."

Normijuttuja, Aamulla olisi jälleenmyyjän tapaaminen ja paita on tietysti rypistynyt matkalaukussa.
Hotellin mukaan löytyy silitysvarusteet ja niin ne löytyvätkin huoneesta, on silitysrauta ja silityslauta, joka on aika matalaa mallia.
Ainoa paikka jossa voi silittää on huoneen lattialla, tähän saakka yltää johto minibaarin takaa löytyvästä pistorasiasta.

Työergonomiaa parhaimmillaan, mutta paita tulee silitetyksi!

 

 

Juha Lahtinen, vientijohtaja